Perang Browser!! Who is the Best?

// Resume dari artikel: Browser Blowout 2010, Nick Mediati, PC World Jul 26, 2010

Berebut menjadi yang terbaik😀

Internet Explorer 8  vs.  Firefox 3.6  vs.  Chrome 5  vs. Safari 5  vs.  Opera 10.6


BEST INTERFACE: Chrome

tampil dengan gaya minimalis, simpel tapi tetap fungsional, penampilan diload dengan cepat dan responsif. Kita hanya menemukan tab bar, address field, back/forward/reload buttons, dan sebuah  of drop-down menu buttons.


BEST SECURITY: Chrome

memiliki fitur bagus yaitu page sandboxing.. ni menurut blog google: Each open Web page is “sandboxed.” That is, if a site you open has been hijacked by cybercriminals, sandboxing can help prevent malware implanted on that site from accessing the files you have stored on your PC.


BEST EXTENSIONS: Firefox

Jangan tanya lagi soal fitur tambahan yang bisa kita tambhakan pada Firefox.  Memang Firefox memiliki banyak sekali extensions dan addons yang bisa kita pilih.


BEST PAGE LOADING: Chrome

dibanding 4 browser rival, Chromelah yang paling ngebut. Liat tabel, dibawah..


Jadi Browser apa yang mau Anda pakai?? hehe.. saya sendiri saat ne pake Firefox 3.6.8, dan Chrome 5…

walopun begitu saya cukup fanatik dengan “rubah api” sehingga sering saya gunakan… kadang2 pake chrome…

yang aku seneng dari Firefox: banyak addons penting n berguna…, kaya AdBlock Plus.. yang bisa block iklan-iklan, animasi GIF, ato Flash yang gag penting, yang bikin loading lama aja… lalu ada Web Of Trust, yang kasih rating situs yang kita kunjungi..

jadi masalah pake browser tu terserah Anda, kembali ke kamu juga.. yang penting saran saya, jangan pake IE deh.. hari gene masih pake IE..haha…

sekian dulu, see u..

TABEL Fitur masing2 Browser

=========================

BROWSER Theme support Add-on support Bookmark/
data sync
support
Extra security features Plug-in crash protection Web page crash protection RSS reader
Internet Explorer 8 No Accelerators, toolbars, Web Slices None URL domain highlighting No Yes Yes
Firefox 3.6 Yes Extensions, toolbars None Plug-in update checker Yes 1 No Yes
Chrome 5 Yes Extensions Google Bookmarks syncing Sandboxing, URL domain highlighting Yes Yes No
Safari 5 No Extensions MobileMe Bookmarks syncing None Yes No Yes
Opera 10.53 Yes Widgets Opera Link None No No Yes
FOOTNOTE: 1 Crash protection introduced with Firefox 3.6.4.

TABEL KECEPATAN DALAM TEST

BROWSER Average load time,
live sites (detik)
Average load time,
local network (
detik)
SunSpider JavaScript
benchmark (milli
detik)
Internet Explorer 8 1.91 0.37 3903.2
Firefox 3.6 1.92 0.47 902.5
Chrome 5 1.75 0.46 301.1
Safari 5 1.89 1.33 597.7
Opera 10.53 2.19 0.57 575.4
CATATAN: lebih cepat lebih baik.

About vincenthree

Im young, talented, I like a challenge, reliable, and creative. I try to share about news, knowledge and my experience in my life, my college, you can read any topics, more than digital, IT, musics, autos, adventure, healthy life, etc
This entry was posted in IT and Computer's and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s